Tenchikan ry

Kuopion Aikidoseura Tenchikan ry on perustettu vuonna 1982. Aikidotoiminta Kuopiossa alkoi kuitenkin jo vuonna 1972 Kuopion Judoseura Sakura ry:n aikidojaostona Kai Pelkosen aloitteesta. Kuopion Aikidoseura Tenchikan ry:n perustamissopimus allekirjoitettiin 8.12.1980. Perustajajäseninä olivat Kai Pelkonen, Jorma Rissanen ja Heli Westman (nykyisin Miettinen). Seurassamme on noin 100 aikidon harrastajaa, joista noin puolet on juniori-ikäisiä.

Kuopiossa aikidotoiminta on hyvin aktiivista. Meillä järjestetään vuosittain kolmesta neljään leiriä, joilla käy opettamassa useita korkea-arvoisia suomalaisia aikido-opettajia.

Vuosien aikana Tenchikanissa on ollut paljon eri opettajia. Seurassamme on ollut valmentajina mm. Jorma Rissanen, Hannu Sarkkinen, Vesa Mäkeläinen, Kai Pelkonen, Hannu Juntunen, Heimo ja Hemmo Muhonen, Taisto Haavisto, Matti Lankiniemi, Sisko Turunen (nyk. Morera), Toni Rikkonen ja Toivo Lapinlampi.

Seuramme kuuluu Suomen Aikidoliittoon, sekä Kuopion Danit ry:hyn, joka on kuopiolaisten budo- ja kamppailulajiseurojen yhteistyöorganisaatio.